Mercedes-Benz Financial Services - Home
zoek

Brandstofpas

In de week na aflevering van uw leasewagen sturen we de tankpas naar u op. Tot die tijd kunt u gebruikmaken van uw oude tankpas of de brandstofkosten door uw werkgever of wagenparkbeheerder op een later tijdstip bij ons laten declareren. 

Multi Tank Card

De Multi Tank Card van Mercedes-Benz Financial Services maakt tanken heel eenvoudig. Met deze universele pas kunt u bij praktisch elk pompstation in Nederland (met het Multi Tank Card-logo) uw brandstof betalen. Mocht het pompstation de kaart niet accepteren, dan kan uw werkgever of wagenparkbeheerder de brandstofkosten bij ons declareren. U kunt ook kiezen voor een pas waarmee u in heel Europa kunt tanken. Met een internationale pas kunt u bij alle tankstations met het DKV-logo tanken. 

Bij iedere tankbeurt moet de kilometerstand doorgeven. Op deze wijze heeft uw werkgever of wagenparkbeheerder inzicht in het aantal gereden kilometers ten opzichte van het kilometrage in de leaseovereenkomst. Overzichten van de transacties met uw Multi Tank Card kunt u opvragen. Ook kunt u zien wat het verbruik in een bepaalde periode is geweest. 

Verkeerde pincode?

Wanneer u drie keer de verkeerde pincode hebt ingetoetst, hoeft u geen nieuwe brandstofpas aan te vragen. Na 24 uur wordt de blokkering opgeheven en kunt u weer gebruik maken van de brandstofpas.

Bespaar op uw brandstofkosten

Bijna 20% van de autokosten zijn brandstofkosten. Een bewustere rijstijl resulteert in een reductie van brandstofkosten en schade- en onderhoudskosten tot wel 40%.

Met 'Het Nieuwe Rijden' past u uw rijstijl aan aan de moderne autotechniek. De belangrijkste tips zijn:

  • Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling. Voor benzineauto's/LPG bij maximaal 2500 toeren, voor diesel bij maximaal 2000 toeren. 
  • Rij zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling. 
  • Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer. 
  • Ziet u dat u snelheid moet minderen of moet stoppen voor een verkeerslicht, laat dan op tijd het gas los en laat de auto bij voorkeur in de versnelling van dat moment uitrollen. 
  • Zet de motor ook af bij kortere stops. Zoals bij een openstaande brug, bij een spoorwegovergang of wanneer u iemand afhaalt. Start u de auto weer, doe dit dan zonder gas te geven. 
  • Controleer maandelijks de bandenspanning. 
  • Maak, indien mogelijk, gebruik van in-carapparatuur, zoals toerenteller, cruise control en boordcomputer. 
Pagina aanbevelen