Mercedes-Benz Financial Services - Home
zoek

Duurzaam ondernemen

Zowel internationaal als nationaal heeft Mercedes-Benz Financial Services sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Tijdens zogenaamde Days of Caring zetten teams van Mercedes-Benz Financial Services zich in voor een goed doel. Lees meer over Days of Caring

Mobiliteit is maatschappelijk van onschatbare waarde. Tegelijkertijd zijn wij ons bewust van de keerzijde van de medaille, voor mens en milieu. Daarom loopt Mercedes-Benz voorop op het gebied van milieuvriendelijke technologie.

Een ander voorbeeld is onze steun aan het Fonds Slachofferhulp, waarvan Mercedes-Benz Nederland in 1996 één van de oprichters was. Dit Fonds ondersteunt de opvang van gewonden, nabestaanden en getuigen van ernstige ongevallen.

Bij Mercedes-Benz Financial Services voelen wij een sterke verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij waarin we functioneren. We ondersteunen daarom projecten met een maatschappelijk nut en werken continu aan betere oplossingen op het gebied van duurzaam wagenparkbeheer.
  

Duurzaam wagenparkbeheer

Mercedes-Benz Financial Services stimuleert haar klantorganisaties om hun wagenparkbeheer te verduurzamen. Wij doen dit bijvoorbeeld door de volgende diensten aan te reiken:

  • FleetInfo. Dit online managementinformatiesysteem geeft onder meer inzicht in het brandstofverbruik per voertuig en stimuleert milieubewust rijden.
  • Een milieuvriendelijke 'vervangend vervoer vloot'. Zuinige voertuigen voorzien van 'groene energie labels'.
  • Multi Mobility Card. Deze combinatie van brandstofpas, OV-kaart en (P+R)parkeerkaart maakt het openbaar vervoer voor bestuurders van leaseauto's zeer toegankelijk. 
  • Het steunen van initiatieven voor vergroening van het wagenpark zoals deelname aan het convenant van de regio Haaglanden, Haaglanden rijdt schoon.

Pagina delen